RİSUS SANAT ŞEHİT KÜTÜPHANELERİ İÇİN SAHNEYE ÇIKIYOR

RİSUS SANAT ŞEHİT KÜTÜPHANELERİ İÇİN SAHNEYE ÇIKIYOR

Afyonkarahisar Renkli İmgeler Saati Uygulama Sahnesi Derneği (RİSUS SANAT), birçok ilde hayata geçirilen “Yaşayan Şehit Kütüphaneleri” projesine farkındalık oluşturmak ve destek olmak için sahnede olacak.

GİRİŞ BİLETİ 1 ADET KİTAP OLACAK

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ile Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Karahisar Gençlik Merkezi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan “Nalınlar” adlı oyun, 22-23 Haziran 2019 tarihlerinde, Saat 20:00'de Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi'nde, “Yaşayan Şehit Kütüphaneleri” yararına oynayacak. “Şehidini Yaşat” sloganı ile sahnelenecek olan oyuna giriş bileti 1 adet kitap olacak.

KİTAPLAR YAŞAYAN ŞEHİT KÜTÜPHANELERİNE BAĞIŞLANACAK

Seyircilerden toplanan kitaplar, Yaşayan Şehit Kütüphaneleri projesi kapsamında Afyonkarahisar’da açılan Şehit Teğmen İbrahim Tanrıverdi Kütüphanesi, Şehit Jandarma Kd.Çvş. İsmail Çınar Kütüphanesi ve Şehit Astsb.Kd.Çvş. Ömer Bilal Akpınar Kütüphanesi'ne bağışlanacak.

GENÇLİK MERKEZİ TİYATRO KURSİYERLERİ DE SAHNE ALACAK

Türk edebiyatına önemli eserler kazandıran Necati Cumalı’nın yazdığı ve Yönetmenliğini ise Seyhun Sertan’ın üstlendiği “Nalınlar” adlı oyunda, Risus Sanat oyuncularının yanı sıra Karahisar Gençlik Merkezi tiyatro kursiyerleri de sahne alacak. Yönetmen Yardımcılığını Onur Yalçın, Efekt Kayıt ve Düzenlemesini Afyon Radyolojik, Işık ve Ses Kumandasını Mustafa Yüzükoca, Lojistik Desteğini ise Volkan Şadi Yücekaş yaptığı oyunda; Tuğçe Kayacan, Cevat Akar, Fatma Cambazgil, İremnur Karapınar, Yusuf Tür, Erkan Çetinçakmak, Onur Yalçın, Sevimnur Sağlam ve İbrahim Çıvgın rol alıyor.

BUGÜNE KADAR 78 ÜCRETSİZ TEMSİL, 15000 SEYİRCİ

Risus Sanat’ın Genel Sanat Yönetmeni Seyhun Sertan, topluluklarının bugüne kadar sahneye koyduğu oyun, gerçekleştirdiği temsil ve ulaştığı seyirci sayısı açısından sivil bir kuruluş olarak Afyonkarahisar’da ilk ve tek olduğunu ve bir rekor kırdığını ifade ederek; “Bugüne kadar 78 ücretsiz temsil gerçekleştirdik ve yaklaşık 15000 seyirciye ulaştık. Bu bizim için büyük mutluluk vesilesidir. Bu başarıda Dernek Başkan Yardımcımız Onur Yalçın başta olmak üzere gönüllü ekibimize, ailelerine, katkısı olan tüm sanatsever dostlara teşekkür ediyorum. Son üç sezondur Kültür ve Turizm Bakanlığının projelerimizi onaylaması ve katkıları ile daha üretken hareket edebiliyoruz. Yerelde Karahisar Gençlik Merkezi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile işbirliği içindeyiz. Bu vesile ile katkısı olan kurumlara ve elbette ki Afyon seyircisinin teveccühüne teşekkür ediyoruz” dedi.

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ’NDEN KİTAP BAĞIŞI

Nalınlar adlı oyunun, Yaşayan Şehit Kütüphanelerine kitap bağışı amacıyla sahnelenmesi fikrinin Eğitimci-Yazar Lokman Özkul, Gençlik Merkezi Müdürü Gökhan Gürbüz ve İl Koordinatörü Hilal Kalafat ile hayat bulduğunu hatırlatan Seyhun Sertan, çok olumlu geri dönüşler aldıklarını, o tarihte oyuna gelemeyecek olanların şimdiden kitap teslim etmeye başladıklarını, bağışa Aksaray Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu’nun da kargo ile kitap göndererek katılacağını bildirdi. 

risus-sanat-nalinlar-sehit-bagis-2.jpg

Arif Çayan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.