Rotary’de bayrak değişimi

Rotary’de bayrak değişimi

Rotary 2440. Bölge Federasyonu 2017-2018 devir teslim töreni Konak Rotary’in ev sahipliğinde Kordon Otel’de gerçekleşti.

2016-2017 UR 2440. Bölge Federasyon Başkanı İsmail Rodoplu, görevi 2017-2018 Dönem Başkanı Lütfi Demir’e devretti.  Rotary’nin bu yıl ki dönem teması ise “Rotary: Fark Yaratır” oldu.

Mehmet ÖZDOĞRU

Rotary 2440.Bölge Federasyonunu 2017-2018 dönem başkanlığını devralan Lütfi Demir yaptığı konuşmada Rotary kuruluşlarının yaptığı hizmetlere değindi. Rotary örgütlerininher sene bir tema belirlediğinin altını çizen Demir, “Bu yılki temamız ‘Rotary Fark Yaratır’ oldu. Barış ve anlaşmazlıkların çözümü için çalışan kuruluşumuz her sene olduğu gibi bu sene de fark yaratmaya devam edecek. Bu dönemde Uluslararası Başkan Riseley, ‘Küresel Isınma’yı çok önemsedi. Ülkemiz ve bölgemiz için de küresel ısınma çok önemlidir. Hortumlar, seller, uzun süren kuraklıklarsa bunun bir sonucudur. Her yıl ortalama sıcaklık değişiyor. Bu senenin bir önceki seneden daha serin geçmesi küresel ısınmanın artmadığı anlamına gelmiyor” ifadelerini kullandı.

Bu dönem ki yerel temanın ise “Fırsat Eşitliği” olacağını belirten Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı  Demir “Bireyler, yasalar önünde eşit olarak doğarlar. Fakat 21.yy’ da olduğu gibi günümüze kadar birçok yüzyılda, birçok yönden eşitsizlik içinde yaşamışlar, yaşamaktadırlar. Bizler de, 2440. bölgedeki, hizmet aşkına sahip olan Rotaryenler 2017-2018 döneminde eğitimde fırsat ve olanak eşitliğini sürdürebilmek, eğitimde fırsat ve olanak eşitliğini artırabilmek için çalışacağız” dedi.

Geçen dönem için belirlenen yerel tema olan “Cumhuriyet Kazanımları” projesini de devam ettireceklerinin altını çizen Demir, “Geçen yıl İsmail Rodoplu Başkanımın döneminde başlayan Cumhuriyet Kazanımları projemiz bu yıl da büyüyerek devam edecektir” şeklinde konuştu.

Halkla İlişkiler Komite Başkanı Nedim Atilla da yaptığı konuşmada, “Rotary 2440. Bölge Federasyonu'na bağlı 8 ilde faaliyet gösteren UR 2440. Bölge Rotaract Temsilciliği ve Rotaract Kulüpleri olarak geçtiğimiz günlerde Anıtkabir’e bir ziyaret yaptık ve cumhuriyete olan bağlılığımızı dile getirdik. Geçen yıl 650 üniversite öğrencisini okuttuk. Bu sene hedefimiz daha fazla sayıya ulaşmak. 300’den fazla proje yaptık. Doğrudan halka dokunduk. Çok daha fazla insana dokunarak projelerimizi gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

STK Kamu Kurum ve Kuruluşları Başkanı Erdoğan Tözge ise güçlü bir Türkiye için güçlü sivil toplum örgütlerinin olması gerektiğin dikkat çekerek, rotary kulüpleri olarak bu misyonu üstlendiklerini dile getirdi.Konuşmaların ardından federasyona bağlı kulüplerin dönem başkanları, projelerini üyelerle paylaştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.