STRES AZALTAN YİYECEKLER

Vücudunuz stresle başa çıkmak için normal süreçten daha fazla oranda #adrenalin hormonu salgılar. Adrenalin hormonu gereğinden fazla salgılandığında böbrek üstü bezlerini yorar ve vitamin-mineral dengesizliği yaratır. Böbrek üstü bezleriniz fazla çalışırsa bitkin düşer. Bu durum stres duygusuna karşı vereceğiniz tepkiyi etkiler. Bunun sonucunda #kronik yorgunluk ve gerginlik aktif hale gelir. 


Besin değeri yüksek besinlerle beslenmek, stresi azaltır. 


Kereviz: Tansiyonu düşürür. İçerisindeki #niasinimid maddesi sakinleştirici özelliğe sahiptir. Günde 2 tane #kerevizsapı tüketin. 

tatli-badem-yagi.jpg
Badem: Magnezyum açısından zengindir. Bir süre suda bekletilip yendiği zaman daha hızlı hazmedilir. 
Susam: Harika bir çinko kaynağıdır. Vücut strese girdiğinde #çinko ya ihtiyacı artar. 


Salatalık: Kan ve karaciğer için serinletici sebze diye adlandırılır. Karaciğeriniz dengeli beslendiğinde, fazla termik ısı etkisine maruz kalmadığı zaman hormonlar dengelenir. Stresle başa çıkmamıza yardımcı olur. 


Kuşkonmaz: kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna yardımcı olur. Karaciğerin en iyi şekilde çalışmasını destekleyen #glutatyon enzimi içerir. Aynı zamanda böbrek dostudur. 

bol-miktarda-potasyum-iceren-avokado-bu-ozelligi-sayesind-ekan-basinci-duzenlemeye-yardimci-olabilir.-.jpg
Avokado: 14 mineral içerir. Vücut fonksiyonlarını düzenler. Büyümeyi hızlandırır. Kırmzı kan hücrelerinin üretimini arttırır. Beslenmeye dayalı anemiyi önler. Demir ve bakır minerali yüksek besin kaynağıdır. 
Sarımsak: Bedeni toksinlerden arındıran #allicin, aynı zamanda besine tat ve kokusunu veren maddedir. Sarımsak iyi bir antioksidan, içerdiği allicin sayesinde #antibiyotik, virüslere #antiviral ve mantarlara karşı #antifungal, kolesterol ve tansiyon düşürücüdür. Aynı zamanda ruhsal durumu düzeltir. 


 Bu besinlerin yanı sıra bazı bitki çayları da pek çok stres faktörünün azalmasını destekler. Hepsi de merkezi sinir sistemi ve hormonal sistemi besleyen doğal maddeler içerir. 

papatya-cayinin-faydalari.jpg
Papatya çayı 
Ginseng 
Biberiye 
Rezene 
Meyankökü
Melisa 
Kediotu kökü
Yulaf samanı

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.