Tarcan Ülük: "Bu seçimin şimdiden galibi biziz"

Tarcan Ülük: "Bu seçimin şimdiden galibi biziz"

Demokrat Parti (DP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tarcan Ülük, seçimlerin iki parti arasında gerçekleşeceği yönünde yanlış bir algının hakim olduğunu öne sürdü.

DP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tarcan Ülük, 31 Mart 2019 Pazar günü yerel seçimlere giderken 20 senedir yerelde İzmir'i yöneten CHP'nin adayı ile 17 senedir Türkiye'yi yöneten AK Parti adayı arasında İzmir'in bir tercihe zorlandığını öne sürdü. Partilerine seçim kampanyası boyunca baskı uygulandığını savunan Ülük, "Dayatılan adaylara mecbur ve mahkum değilsiniz. CHP ile AKP'nin kavgası kayıkçı kavgasıdır. Onlara oy verince bu ikili düzene devam edeceksiniz. Recep Tayyip Erdoğan da güllük gülistanlık iktidarına devam edecek. Ne yazık ki gazeteciler dahil sürü muamelesini herkes kabul ediyor. Türkiye'yi yıllarca yönetmiş bir siyasi hareketi yok sayıyorlar. İzmir'deki seçim Zeybekci ve Soyer arasında oluyormuş gibi seçim bir havası estiriyorlar. Ama bilinsin ki pusulada iki isim yazmıyor. HDP ve PKK'yı yaşatan AKP'dir. CHP ve AKP'nin birbirlerinden farkı yoktur" dedi. İzmir'de seçim kampanyalarını yürüten adayların kaynağı nereden bulduklarının sorgulanmasını isteyen Tarcan Ülük, oldukça mütevazi bir kampanya sürdürdüklerini dile getirerek "Sayın Tunç Soyer ile Nihat Zeybekci'nin kampanyası ortada. Onların kampanyalarının havuzu aynı noktadan geliyor. Bir bina giydirmek için 250 bin lira para istiyorlar. Ben de isterim büyük fotoğraflarım olsun binalarda. Onlardan daha yakışıklıyım. İktidar partisi, medya ve kampanya ayağında iş yapan İzmir'deki FETÖ'den el konulmuş, kayyum yönetimindeki yağ şirketine fatura kesiyorlar. 21 milyon liralık fatura kesilmiş. Bu parayla da seçim kampanyası yürütüyorlar. Bu dünyanın herhangibir yerinde hükümetleri düşürür. Ama bizde haber olma ihtimali yok. Dosyada gizlilik kararı var. Herkesi şeffaf olmaya davet ediyorum. Cumhuriyete ve Atatürk'ün devrimlerine ihanet ediliyor. Bu ihaneti soralım ve sorgulayalım" diye konuştu.

"İZMİR UYUŞTURUCU BATAĞINDADIR"

Uyuşturucunun İzmir'in en büyük sorunu olduğunu savunan Ülük, şunları söyledi:

"Uyuşturucunun rantı HDP'yi destekleyen PKK terör örgütünün en büyük gelir kaynağıdır. HDP-PKK desteğini almış olan sayın Soyer, İzmir'in gençlerini zehirleyen uyuşturucu ile nasıl mücadele edecek? Bahar gelecek diyerek sentetik uyuşturucularla mücadele edemezsiniz. HDP ile PKK'lı meclis üyelerini İzmir Büyükşehir Belediye meclisine sokarak uyuşturucuyla savaşamazsınız. Türkiye ve İzmir uyuşturucu batağındadır. Bununla ancak milletin derdini dert edinen Demokrat Parti mücadele eder. İzmirli aklına başına almalıdır. Büyük önderin bize miras bıraktığı değerlere özde sahip çıkalım. Bu ihanete sessiz kalmayalım. 'Biz onun izinde gidiyoruz' diyerek PKK ile beraber iş tutanlara sesleniyorum. Sayın Soyer gittiğin yol yol değil."

"BİZ İZMİR'İN HAK VE HUKUNU ARAYACAĞIZ"

CHP'li Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer ile ilgili bazı iddiaları gündeme getiren DP'li Ülük, "Sayın Soyer Cenova Mason Locası'nın bir üyesimisiniz? Mason locasına üye olduğuna dair bazı fotoğrafları çıktı. Bunu ben değil Oda TV söylüyor, rahmetli Uğur Mumcu söylüyor. Atatürk'ün mason localarını kapattığı için zehirlenerek öldürüldüğü iddiaları var. Bunu yapan Cenova Mason locasıdır. İzmir'de sahte şiirler yazıp Atatürkçülük taslıyorlar" dedi. AK Parti adayı Nihat Zeybekci'nin Denizli'deki alkolün yasak olduğu haremlik selamlık kırmızı sokakları İzmir'e getirip getirmeyeceğini soran Ülük, Zeybekci'nin seçimi kazanamayacağını iddia etti. İzmir'in zenginliklerinin yabancı sermaye tarafından çalındığını da öne süren Ülük, son olarak şunları söyledi:

"Bergama Ovacık'da İzmir'in altını yabancılar tarafından çalınıyor. Çünkü çevre yasasını uygulamıyorlar. İzmir'in her sene 5 milyar dolar geliri var. Biz İzmir'in hak ve hukunu aracağız. İzmir'in altınını çıkarıyorlar payımızı vermeden çekip gidiyorlar. CHP'nin genelde iktidar olma şansı yüzde 10 bile değildir. AKP giderse sağ parti gelir; o da Demokrat Parti'dir. Bu memlekette iktidarları Demokrat Parti kurmuştur. Göreceksiniz 1 Nisan'dan sonra partimizin iktidara yürüyüşü başlayacak. Bu seçimin şimdiden galibi biziz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum