Ulaş Özgür Aslan hayallerini anlattı

Ulaş Özgür Aslan hayallerini anlattı

Hedefleri, hayalleri ve kendine özgü her şey...

Merhaba; 
- Ulaş Özgür Aslan kimdir, bize anlatır mısınız? 

Tabii; yirmi yaşındayım

Beykoz Üniversitesi Sivil Havacılık bölümü öğrencisiyim.

Bu yıl; katıldığım yarışmanın hazırlık dönemi ve ardından gelen organizasyonların da getirdiği yoğunluktan dolayı okulumu dondurdum. 

Ardından Best Model of Turkey yarışmasına katılarak burada birincilik ödülüne layık görüldüm. 

Mankenlik ve modellik yapıyorum ve aynı zamanda oyunculuk ile ilgili kendimi geliştirmek için Ayla Algan’ dan oyunculuk eğitimleri alıyorum. 

Hedefim mankenlik ve modelliğin yanı sıra oyunculuk alanında da başarılı olmak.

img_8669.jpeg

Bu çalışmaların nelerdi, sanırım eğitimler ve proje takibi olsa gerek? Bize bunlardan da sözeder misin?

Bugüne kadar çeşitli giyim markalarının defilelerine katıldım, markaları podyumda temsil ettim. Faruk Saraç, Tolga Çam bunlardan bazıları. 

Dönem dönem değişik defile organizasyonlarına katılmaya devam ediyorum.

Bu eğitimlerini deneyimleme şansın oldu mu?

Oyunculuk alanında henüz hayır, ancak menajerimin benim için uygun bulduğu ve tabii almaya yeni başladığım eğitimlerin de izin verdiği ölçülerde televizyon auditionlarına katılıyorum, aynı zamanda televizyona da yavaş yavaş ısınmamı sağlıyor. Ayrıca sonbaharda bir tv projesi için de hazırlıklarımız devam ediyor.

Modellik ile ilgili olanları ise biraz öncede söylediğim gibi sıklıkla devam ediyorum.

İstanbulda yaşıyorsun; bu durum sektörde önemli bir etken değil mi?

Kesinlikle; biliyorsunuz; sektörün kalbi İstanbul. Ancak Tabii özellikle son yıllarda İzmir ve başka şehirlerde de farklı ve özellikli organizasyonlar gerçekleşmekte.

Anlıyorum; yani İstanbul’ da olmak ve yaşamak bu sektör için belki de en önemli artı etkenlerden birisi demek istiyorsun sanırım?

Kesinlikle öyle; ancak yine de tabii bulunduğum sektör çok değişken; yani Türkiyenin her yerinde iş imkanı var, ve bu da sürekli seyahat etmeyi gerektiriyor. 

Sözgelimi bir defile ya da tanıtım ve hatta sinema filmi için nerede ne zaman çalışacağımızı bilemiyoruz.

Çevrendekilerin desteği senin için önemli mi? Ve bunun yanında yaşın çok genç ve kendi kendine henüz yolun çok başında olmana rağmen, bir yol haritası çizdiğini seziyorum; yaşıtlarına önerin neler olur?

Menajerimin sürekli kullandığı ve benim de benimseyip kendi kendime uyguladığım bir cümlesi var “önceliklerini değiştir“ der; 

bu işi gerçekten yapmak isteyen arkadaşlarıma önerim bu sözden yola çıkmaları olacaktır. Önceliklerimizi değiştirmeye başladığımızda ve öncelik sıramızı içinde yer aldığımız sektöre göre dizayn edip çalışmalarımızı da ona göre şekillendirdiğimizde başarının da ardından geleceğine inanıyorum. Yaşıtlarım önerim kendilerine güvenmeleri, ekiplerine güvenmeleri ve çalışmaktan ve öğrenmekten yorulmamaları olacak.

Profesyonel bir destek almadan da olmayacağını mı söylüyorsun? 

Tabii, örnek vermek gerekirse sektöre giriş noktam bir yarışma idi, Sayın Erkan Özerman’ ın yıllar içinde dev bir marka haline getirmiş olduğu bu yarışmada aldığım derece benim için ilk adım oldu. Ayrıca bu yarışmanın bir de Uluslararası alandaki ayağı Best Model of World’ de de üçüncülük derecem var. Ve bu yolda ilerlerken oyunculuk adına eğitim aldığım Ayla Algan Hocam ve tabii bunun yanında modellik, mankenlik ve oyunculuk alanındaki aksiyonlarımı düzenleyen; ve ayrıca sinema, televizyon ve sahne ile ilgili projelerimde birlikte menajerlik şirketimin de bu noktada bana verdiği profesyonel destek benim için çok önemli. Bunlar olmazsa olmazlarım. 

img_8195-(2).jpeg

Kendine güveniyor musun?

Tabiiki, zaten bir biçimde show un içinde olmaya karar verdiğinizde kendinize olan güveninizi de check etmek ve bunun yüzde yüz olduğuna inanmak gerekiyor, ve tabii sizin bir noktaya doğru emin adımlarla ilerlediğiniz durumda yanınızdaki kişilerin de yani birlikte yürüdüğünüz ekibinizin de size güvendiğini bilmek önemli oluyor.

Bulunduğun noktaya iyi bir başlangıç diyebilir miyiz? 

Umuyorum öyledir, çünkü sektörde yer almaya başladığım ilk andan itibaren önemli markaları tanıtmak için podyumda yer aldım. Bu markaları en iyi biçimde temsil ettiğime inanıyorum.

Ayrıca katıldığım Best Model of the World’ de de ülkemi en iyi biçimde temsil ettiğime inanıyorum.

Ancak bu tabii benim için sadece bir iyi başlangıç idi, hedefim bunu devamlı kılmak. Sonrasında da yer almayı hedeflediğim diğer alanlarda da söz sahibi olabilmek.

- Devamında neler var peki? 

Podyum vazgeçilmez, marka tanıtımları ve hatta belki de ileride önemli markaların reklam yüzü olabilmek ve bunun yanında tabiiki aslında podyumda olmanın verdiği hazzı bir biçimde sahne ile de ilişkilendirmek; sahne derken belki çok ileride bir tiyatro sahnesi bile olabilir. Ancak ilk etapta podyumun yanında televizyon ve beyazperde ilgi alanımda diyebilirim.

Birinci olduğunuz yarışmanın sizden önceki birincileri önemli isimler; Kıvanç Tatlıtuğ, Çağatay Ulusoy, Berk Atan gibi isimler sizin üzerinizde bir stres oluşturuyor mu?

Tabiiki hayır, aksine beni motive ediyor, onların kariyerlerinde gelmiş olduğu noktayı da örnek alarak amacım daha da ilerlemek..

img_4102.jpeg

Pekala; bu hayal ettiğiniz nokta mı?

Hem evet, hem hayır. 

Evet; çünkü yakın bir zaman önce bu günleri aklımdan geçirdiğimde biraz uzak olasılık olarak görünüyordu. Ancak şimdi bu sektörün içinde henüz ilk adımlarımı da attığım bu günlerde önümde yeni hedefler ve yeni planlar, amaçlar olması da kaçınılmaz. Haliyle henüz hayal ettiğim noktada değilim, ancak hayal ettiğim noktaya doğru ilk adımlarımı atmaya başladığımı düşünüyorum.

- Yakınlardaki projelerinizden söz eder misiniz?

Mutlaka siz benden daha iyi bilirsiniz ki; benim bu sektörün içinde ilk öğrendiğim şeylerden birisi, kesin olmayan projelerden söz edilmemesi kuralı oldu.

Defileler tabiiki devam edecek, ancak yaz aylarından sonra sonra da televizyon ile ilgili bazı projelerde de yer almaya başlayacağımı ve böylece televizyona da ısınmaya başlayacağımı söyleyebilirim. Yaz bitmeden bir markanın reklam yüzü olmam gibi bir durum da var, bu da demektir ki yazın sonlarına doğru televizyon reklamlarında yer almaya başlayacağım.

Sadece podyum ve oyunculuk konuştuk, bunun dışında da bir hayatın olduğuna eminim; oyunculuk ve oyunculuk ile ilgili uğraşılarının dışında neler yapıyorsun?

Bol bol kitap okuyorum. Sosyoloji ve Psikoloji üzerine kitaplar ilgimi çekiyor, bildiğiniz gibi oyunculuk bu iki temek bilim üzerinde kurulu. Bunun yanında daha önce çekilmiş dizi ve sinema senaryoları okuyorum. Düzenli olarak spor yapıyorum, basketbol oynuyorum. Ayrıca çalışma düzenimden arta kalan zamanlarda da özellikle hafta sonları arkadaşlarım ile vakit geçirmek benim için önemli. Ve tabii ailem. En çok kendimi mutlu ve dinlenmiş hissettiğim zamanlar.. 

- Anladığım kadarıyla hedefleriniz yüksek, başarılı olabilecek misiniz? 

Kendime olan güvenim tam. Bunun yanında çevremdeki kişilerin de, başta ailem ve bana profesyonel destek veren kişiler, dostlarımda dahil hepsinin benim için çabaladığını görmek ve bilmek benim başarılı olma noktasında inanılmaz derece motive ediyor. Bunca emek, zaman ve çaba sonucunda başarısızlığa hakkım olmadığını biliyorum.

img_8017.jpeg

Kısa kısa birkaç soru daha sormak isteriz; birer cümle ile cevap vermen gerekirse eğer;

1 - TV Mİ PODYUM MU? 

Televizyonun büyüsü tartışılmaz, ancak sağlam adımlar ile ilerlemek de çok önemli. Şimdi her ikisi, ama hedefim sinema ve televizyon.

2 - ÇAPKIN BİRİ MİSİN?

Yerine göre diyebilirim, ancak tam olarak centilmen bir çapkın doğru tanımlama olacaktır.

3 - YURTDIŞI HEDEFLERİN VAR MI?

Tabiiki var, ancak az önce de söylediğim gibi sağlam adımlar ile ilerlemek istiyorum, bu noktada beni yönlendirecek doğru kişiler ile birlikte olduğuma eminim. Bunun yanında zaten katıldığım Best Model of World adlı yarışmanın da bana yurtdışında da modellik ve mankenlik ile ilgili fırsatlar sunmaya başladığını söyleyebilirim.

Bize son olarak söylemek istediğin bir şey var mı?

Size teşekkür etmek isterim, yapmış olduğum ilk birkaç röportajı hayatım boyunca anılarımın en özel yerinde saklayacağım. Ege ve İzmir benim için çok ayrıcalıklı bir coğrafya, gerçekleşecek etkinlikler sayesinde sık sık burada olacağıma eminim. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.