Zeybekci'den flaş açıklama: "30'un yarısını bile geçemezler"

Zeybekci'den flaş açıklama: "30'un yarısını bile geçemezler"

Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, “Pazar akşamı tüm dünyanın en çok konuştuğu şehirlerden biri İzmir olacak. 30’da 30 diyorlar ya; yarısının bile yakınından geçemeyecekler” dedi.

Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı AK Partili Nihat Zeybekci, 31 Mart seçimlerine sayılı günler kala medya temsilcileri ile bir araya gelerek çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Seçim çalışmaları kapsamında başarılı bir kampanya süreci geçirdiklerini söyleyen Zeybekci, vatandaşın ilgisinden çok memnun olduğunu belirtti. Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Zeybekci, “İzmir’de Zeybekci ağzıyla kuş tutsa seçimi kazanamaz diyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz?” sorusuna şöyle yanıt verdi: “Sanki ağzımla kuş tuttum gibi geliyor bana. İzmir’i almaya gelmedik zaten. İzmir’e kendimizi vermeye geldik. İnanmadığım hiçbir işin hayatım boyunca başına geçmedim. İzmir’in bu seçimi alacağını düşünüyorum. Pazar akşamı tüm dünyanın en çok konuştuğu şehirlerden biri İzmir olacak. 30’da 30 diyorlar ya; yarısının bile yakınından geçemeyecekler.”

MUHTEŞEM BİR SEÇİM KAMPANYASI OLDU
Seçim çalışmaları kapsamında güzel bir kampanya süreci geçirdiklerini kaydeden Zeybekci, “Son derece medeni, demokrat anlayışlı bazı yerlerde duyarlı bazı yerlerde duyarsız güzel bir 4 ay geçirdik. Hep şunu temenni ettim; İzmir kazansın. İzmirlilere hiçbir zaman oyunuzu bana verin demedim. Pazar günü İzmirliler, İzmir’e oy verecek ve İzmir kazanacak. İzmir için slogan haline gelen seçim kampanyamız ile ilgili Türkiye’nin genelinde de uygulandığını gördük. Yağmur gibi yarmadığımız 1 metre kare boşluk olmayacak tüm şehri yürüyeceğim dedim. Tüm şehri yürüdüm. Bütün ilçelere en az 4 en fazla 20 defa gittim. Tüm sokaklarda yürüdüm, vatandaşlarla beraber olduk. Muhteşem bir seçim kampanyası oldu. İzmir’de bir tek kişi bir tek yerde olumsuz bir laf söyledi. O da bir hanımefendi idi. Onun dışında hiçbir yerde ne işaret diliyle ne de sözlü olarak hiçbir olumsuzluk yaşanmadı. Seçim kampanyası sırasındaki hassasiyetlerimizi İzmir’in her yerinde gördük. O sene bu sene inşallah. Pazar akşamı Türkiye’de tüm basın en çok İzmir’i konuşacak. Demedi demeyin” dedi.

Vatandaşın ilgisinden çok memnun olduğunu söyleyen Zeybekci, “Vatandaşlarımızın bize olan ilgisini görünce gönülleri aldık diyorum. İzmir bizi almış öyle görünüyor. Cumhurbaşkanımız geldiğinde ayda hanıma söz vermiştik. Sahilde dolaştık. Tüm vatandaşlarımız çiğdem çitleyenden birasını içenlere kadar herkesle muhabbet ettik. Biz bence İzmir’in gönlüne girdik diye düşünüyorum. Matematik olarak ölçtüm ve girdiğimi gördüm. Pazar akşamı konak meydanında zeybek oynayacağız. Gündoğdu Meydanı’nda sabahlayacağız. Gün doğuşunu izleyeceğiz” diye konuştu. 

MUTASYONA UĞRAMIŞ HAYVANLAR GÖRDÜM
Sahada gezerken kendisini olumlu ve olumsuz anlamda en çok etkileyen ilçeleri sıralayan Zeybekci, şu ifadeleri kullandı: “En çok etkilendiğim ilçe boğazıma yumrunun tıkandığı, olmaz ya, nasıl yani… Yok böyle değildir, sadece bir kaza olmuştur dediğim yerler; Karaburun, Mordoğan, Urla, Çeşme, Alaçatı, Seferihisar, Çiğli, Dikili. Buralarda negatif anlamda etkilendim. Balıkçıların orada bir kanalizasyon kanalının direkt denize gittiğini görüyorsunuz. Karaburun’da da yine altyapı sorunları var ama yapı anlamında da ne ege ile ne İzmir ile alakası var. Dikili’de de AK Parti ilçe binasının sol tarafından oturduk. Sivrisinekler ve koku… Döndüm bir baktım arkamda kanalizasyon deresi var. Çeşme’de gördüklerim de yine aynı. Kimseye Seferihisar sembolik anlamda şöyledir diye demiyorum. İzmir bizim tarif ettiğimiz yerde değil. Harmandalı’nda çöp yığınlarını, gördüğümde orada akan o zehir deresi ve mutasyona uğrayan hayvanları derneklerle de paylaştım. Mutasyona uğramış tüyleri kalmamış birbirlerini yiyen hayvanlar gördüm. Sonra İzmir’de çok güçlü bir yerel basın ve medyanın olması gerektiğini anladım.”

GECE 4’E KADAR UYUYAMADIM
İnternette dolaşan Seferihisar Belediyesi'nin hayvan barınağını görüntülere kahrolduğunu belirten Zeybekci, “Görüntüleri dün gördüm. İnanır mısınız saat 4’e kadar uyumadım. Kimseyi hedef aldığım yok ama ortada bir gerçek var yeri de yurdu da belli. Kemik yığını hale gelmiş olan zavallı dilsiz hayvanlarının sizin gözünüzün içine nasıl baktığını biliyorsunuz. Detayları bilmiyorum ama nasıl böyle bir şey olur nası duyarsız kalınır diyorsunuz. Hayvan severlerle bir araya geldiğimde ben barınağa karşıyım dedim. Türkiye’nin en modern hayvan kliniğini ben kurdum. Buradaki vatandaşlar çok hassas ama nasıl insanların gidecek yeri yoksa onarlın da yok. Teker arkasına bağlayıp sürüyenler de var ama bu toplu kıyım. O hayvan barınağının yapımı ile ilgili de sanırım Türkiye’nin en önemli sanatçıları da orada konserler düzenlemişler ve gelirler oraya bağışlanmış. İlk resimleri görünce bakamadım mesela ben çocukların üzüldüğü filmleri seyredemem. Hemen kanalı değiştiririm” dedi.

YARISININ YAKININDAN GEÇEMEYECEKLER
Zeybekci, “İzmir’de Zeybekci ağzıyla kuş tutsa seçimi kazanamaz diyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz?” sorusuna ise, “Sanki ağzımla kuş tuttum gibi geliyor bana. İzmir’i almaya gelmedik zaten. İzmir’e kendimizi vermeye geldik. İnanmadığım hiçbir işin hayatım boyunca başına geçmedim. İzmir’in bu seçimi alacağını düşünüyorum. O senenin bu sene olduğunu düşünüyorum. Ceketimizi koysak alırız dendi bu şehirde. Bu milletin kararı neyse o. Onun ne önüne virgül ne sonuna nokta konur. Pazar akşamı tüm dünyanın en çok konuştuğu şehirlerden biri İzmir olacak. 30 diyorlar ya; yarısının bile yakınından geçemeyecekler” yanıtını verdi.

KAÇA ANLAŞTINIZ KARDEŞİM!
Bugüne kadar kimseyi hedef alan sözler söylemediğini ancak sürecin şeffaf olmadığını kaydeden Zeybekci, HDP EŞ Başkanı Sezai Temelli’nin sözlerini hatırlatarak, “Bugüne kadar Aziz Bey ile ilgili de kimse şöyle söyledin diyemez. CHP’nin adayı demek istemiyorum Kılıçdaroğlu’nun adayı diyorum... Soyer, 31 Ocak’ta Ayşe Arman’a diyor ki; benim projem yok. İlk projesi Brüksel’de ofis açmak olabilir… Satılacak hiçbir şey kalmamış bundan bir hafta önce artık parsel dediğimiz şeylerin ihalesi var. İttifak yaptığın parti, yasal olarak seçimlere katılma hakkı elde eden partidir. Ama bu partinin, terör örgütünden habersiz senle ittifak yapması mümkün mü? Oyun şeffaf değil net değil. Benim adayım budur diyor seçilenler de bizim sayemizde seçildiğini unutmasın ha diyor. Kaça anlaştınız kardeşim kaç meclis üyesine kaç kadroya onu söyle…” dedi.

1 NİSAN’DA DURMAK YOK
Zeybekci, “Seçilme ihtimalin de seçilmeme ihtimalim kadar. 31 Mart akşamı için iddialı konuşuyorum. Elimde bilgiler var. 1 Nisan sabahı seçilemezsem İzmir’deyim. Biraz geç de olsa yine güne başlarız. Arkadaşlarımızla partide bir araya geliriz. 1 Nisan akşamı ile ilgili programımız da var. Meclis üyelerimizle bir toplantı yapacağız seçilmesek de. Durmak yok, güne başlayarak derhal devam var” ifadelerini kullandı. 

Tunç Soyer’in CHP’nin değil Kemal Kılıçdaroğlu’nun adayı olduğunu savunan Zeybekci, şunları söyledi: “Kocaoğlu asla aday değilim dedi her fırsatta. Bundan da aday olmaz demedi mi? Sonra bir gün apar topar yıldırım hızıyla Ankara’ya neden gitti? Sakın onu aday yapmayın, ben varım gerekiyorsa diye neden dedi? ona sorun Allah aşkına. Bir bildiği vardı ki öyle dedi. Bence onun bilgileri benimkinden daha önemliydi. Cevap verir mi? O benim takdirim dışındadır.”

HAKSIZLIK YAPILIYOR GİBİ BİR HAL VAR MI?
İzmir’in yeterince hizmet alamadığı eleştirilerine yanıt veren Zeybekci, “İzmir’e ayrımcılık yapılmıyor. Yerelde yönetici olanlar ayrımcılık yapıyor. İzmir’e haksızlık yapılıyor derken bunu la ilgili rakamları da ortaya koyduk. Türkiye’de en fazla ödenek alan ikinci şehir İzmir. Son 15 yılda böyle… Kamu yatırımlarına bakalım. 2016 yılı rakamlarını biliyorum. Dünyada 10 mega projeden 6’sı Türkiye’deydi. Bunlardan biri İstanbul-İzmir otoyolu idi. Sen beceriksizsen ben ne diyeyim sana. Halksızlık yapılıyor gibi bir hal var mı?” dedi.
Vaat ettiği projelerin seçilmediği takdirde de takipçisi olacağını ve gerektiği yerde destek vermeye hazır olacağını açıklayan Zeybekci, şunları söyledi: “Seçilemezsem parkları alanları ben mi yapayım. Katı atık tesisini ben mi yapayım. Kapalı Pazar yerlerini ben mi yapayım? 4 yıl 15 gün ekonomi bakanlığı yaptım. Aziz Bey bir gün bile gelip de ki dostumdur abi diye hitap ederim. İzmir’de şu ihtiyaç var diye rica etmiş mi? İkinci çevre yolu İzmir’in en büyük ihtiyacı. Metro en büyük ihtiyacı. Bunları yapmak bize gelip ricada bulunulursa başımla beraber. Mevzu bahis İzmir’se gerisi teferruattır.”

ONAY BEKLEYEN BİR ŞEY YOK KARDEŞİM!
Buca Metrosu’nun Bakanlıktan onay beklediğine yönelik söylemleri yalanlayan Zeybekci, “Ben yalan söylemek istemiyorum, Aziz Bey’i de seviyorum. Onay bekleyen bir şey yok kardeşim. Belki eksiklerinden tamamlanması gereken bir süre içindelerdir. Ama onay bekleyen makamlarda böyle bir şey yok” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.