Mikrop ve arkadaşları sahili temizledi

Mikrop ve arkadaşları sahili temizledi

Tekne turuyla gittikleri Eşek Adası sahillerinde temizlik yaptılar.

İzmirli sanatçı Mikrop Hikmet adıyla tanınan ve özellikle sosyal sorumluluk projeleriyle adından sıkça söz ettiren Hikmet  Durmuş, Çeşme'de tekne turu tertipledi.

Her yıl Farkındalık yaratmak için Çeşme de tekne turu düzenleyen sanatçı Mikrop Hikmet bu yıl da ilginç bir eyleme imza attı .Mikrop Hikmetle Biz Bize Yeteriz Sosyal Sorumluluk projeleri oluşumu gurup üyelerinin Bu yıl ki sosyal sorumluluk projelerinin adı  ''Çevre Ve Deniz temizliği''. Onlarca seveni ile Çeşme marina dan yola çıkan tekne Koy'ları ziyaret etti.Tekne Eşek adasına geldiğinde eldivenlerini takıp sahile inen tatilciler sahil ve deniz temizliğinde bulundu. Bu etkinliğe sanatçılar Kara Miki Halil, Nazmi Özbora, Kemal Meraş ve Dj Yılmaz da destek verdi..

Grand Star teknesi Kaptanı Köksal Hantal '' Sevgili Mikrop Hikmet her yıl teknemiz de bizlerle oluyor.Yapmış olduğu her sosyal sorumluluk projesine bizler de destek vermenin mutluluğunu yaşıyoruz.'' dedi.

Mikrop Hikmet ise '' Her yıl binlerce canlı ölüyor.  Üç tarafı denizlerle çevrili vatanımız da , deniz kirliliği ve kıyılar  ayrı bir önem taşımaktadır. Şehirleşme var .. Sanayi var... Deniz taşımacılığı, şehirleşme Sanayi, turizm özellikle atıkların boşaltılması gibi birde buna deniz kazalarının olması denizlerimiz daha hızlı kirlenmesine neden oluyor.. Şurada 10 dakika içerisinde torbalarca çöp topladık.Bira şişelerinden plastik şişelere Sigara paketlerinden izmaritlere kadar her şey var.

 Hem tekne de hem de sahilde konuşan Mikrop Hikmet sözlerine şöyle devam etti '' Bakın bir sakız deyip geçmeyin çiğnediğimiz sakızları çevreye attığımız da sadece ayakkabımızın altına yapışmıyor kuşlar bunu yiyecek sanıp yutmaya çalıştıklarında ve maalesef gagalarına yapışıyor. ve ölümle sonuçlanıyor.. Yine küçük bir örnek vereyim yediğimiz çiğdemleri ( çekirdek) ağaç diplerine yada yeşil alanlara attığımızda yağan yağmurlar o çekirdeklerin tuzunu eritip ağaçların ölmesine yeşil alanların kurumasına neden olabiliyor.Çevremizi ve denizlerimizi temiz tutalım.'' dedi. 

Organizatör Özcan Gencelli ise '' Geçen yıl çocuk tacizine dur demek için toplandık bu yıl ise çevre ve deniz temizliği için buradayız. Farkındalık yaratabiliyorsak ne mutlu bize '' dedi.

Yapılan temizlik sonrasında Grand Star teknesi ile deniz açılan tatilciler yağmura rağmen, Mikrop Hikmet ve arkadaşları tarafından düzenlenen eğlencede doyasıya eğlendiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.